facebook pageview Skip to content

Sherlene Turner

Contributors disclaimerSherlene TurnerSherlene Turner operates the website www.doublemindedgod.com/ which has a very good table comparing the character of God with the character of Satan.

Her Quick Bible Quiz points out some serious (apparent) contradictions in the Bible and the site has some good articles that help to resolve them. All are downloadable as PDF files. Here is that quiz demonstrating that there are contradictions:

1. Who passed over the houses of Egypt and killed the firstborn just prior to the Exodus?
Answer (Lord- Exo 12: 29); (the destroyer – Exo 12: 23) Rev 9:11 Apollyon = destroyer

2. Who moved King David to number Israel?
Answer: (God – 2 Sam 24:1); (Satan – 1 Chron 21:1)

3. Did David sin when he numbered Israel?
Answer: (No -1 Kings 15:5); (Yes – 2 Sam 24:10)

4. Who hardened Pharaoh’s heart?
Answer: (God – Exod 7:3; 12: 23) -; (Pharaoh – Exodus 8:32)

5. Who tore the kingdom from King Saul?
Answer:(Lord -1Sam 15:28);(Saul-1Chron 10:4,wicked snare themselves Psa 9:15,16)

6. Who sends deception to humanity?
Answer: (God sends strong delusion – 2 Thes 2:11); (Satan father of lies -John 8 :44) (Titus 1:2 God cannot lie; Heb 6:18 impossible for God to lie )

7. Who destroyed the Israelites when they murmured against God, wanting to eat flesh?
Answer: (the Lord – Num 11:33); (the destroyer – 1 Cor 10:10); Rev 9:11 Apollyon

8. Who sent fire down from heaven and destroyed Job’s sheep?
Answer: (Lord – Job 1:16); (Job’s sheep were in Satan’s hand Job 1:12).

9. Who sent an angel as a lying spirit and to be a lying spirit in the mouth of the prophets?
Answer: (God sends lying spirit 1 Kings 22:19-23); (God is not man that He should lie Numbers 23:19); (God cannot lie – Titus 1:2); (impossible for God to lie – Heb 6:18).

10. Who is the God of war?
Answer: (God – Exod 15:3); -; (David can’t build temple – man of war 1 Chron 28:3); , but David was a man after God’s own heart? 1 Sam 13:14) (dragon makes war in heaven and earth Rev 12:7; 17); (wars and fighting come from lust -James 4:1,2)

11. Who repented of the evil that he thought to do against His people?
Answer: (God Exo 32:14); (Love thinks no evil 1 Cor 13:5, God is love 1 John 4:8,16)

12. What is the wrath of God?
Answer: (Ezek 22:31; Rev 14:10 – fiery destruction); (Ps 78:49 – God sending evil angels); Ez 18:32; Ps 51:11, 80:3,6,19 – turning His face away from sinners).

13. Who directed men to kill, plunder, kidnap virgin women, shave their heads, “marry” and then
discard /divorce them if they weren’t pleasing to them?
Answer: (God – Duet 21:10-14; Num 31); (God divorced Israel Jer 3:8); (Not to marry pagans Deut 7:3-5; Ezra 9:12); (not to take captives Joshua 10:40); (Isaiah 14:2 could take captives) (no divorce, except for fornication Matt 5:32)

14. Who thinks evil? Who creates evil (calamity)?
Answer: (God – 2 Kings 10:30 had murder of Ahab in his heart; Commends Jehu for destroying his family). (God creates evil – Isa 45:7); (Antediluvians thought evil continually Gen 6:5); (as a man thinks in heart so is he -Pro 23:7); (good tree, good fruit Matt 7:16-20); (evil thoughts defile Matt 15:19-20); (my thoughts are not your thoughts Isa 55:8); (God’s thoughts of peace, not evil Jer 29:11); – (God is love 1 John 4:16;4:8, Love thinks no evil 1 Cor 13:5).

15. Which God commanded children be offered as burnt offerings on high places?
Answer: (God Gen 22:2); (Satan – masquerading as the pagan gods Molech & Chemosh Lev 18:21; 20:2-5; 1 Kings 11:7; 2 Kings 23:10).

16. Does God forgive sins?
Answer: (Yes. “Who forgiveth all thine iniquities” – Psalm 103:3). (No. “Ye cannot serve the LORD:.. he will not forgive your transgressions nor your sins -Joshua 24:19)

17. Who commanded and delights in receiving blood sacrifices?
Answer: (God – Exo 5:3; Exo 20:24; Deut 15:15); (Not God – Jer 7:21-23); (Molech, Chemosh – 1 Kings 11:6-8)

18. Who delights in the punishment and death of the wicked?
Answer: (God – Deut 28:63; not God – Ezekiel 18:23)

So each “contradiction” must be resolved and they can be.

Here is the introduction to an article that focuses on the law as a special target of Satan:

The Target

This article presents why Satan is so urgently attacking God’s law and how the devil has managed to succeed in deceiving so many Christians about the importance of the law of God. God is love. ie. His character is loving. God’s law is a transcript of His loving character, but Satan is attempting to paint God’s character as evil. He is doing this by twisting the truth about the law of God.

Satan wants God’s law of love to be seen, not as a protective shield, but as an object of fear and as a burden enforced by a despotic and violent divine bully.  By casting his own spiteful image onto the loving Creator, Satan causes God to be seen as repugnant and vile.  The consequences of Satan’s selfish actions are blamed on God by those who are supposed to love and worship the Creator – the Source of all Life and the Source of all Love. 

Sherlene Turner

There is a contact form on the website.

Sherlene is also the moderator for a Facebook group (Does the Christian God Destroy Sinners?) that focuses on the character of God.

Return from Sherlene Turner to the Home Page